Auto karta Otok Dugi Otok

Dugi otok Je smješten nedaleko od zadra, svrstan je u sjevernodalmatinske otoke. Otok je nastanjen kroz većinu povijesti, spominje ga Konstantin Porfirogenet pod imenom Pizuh.Kasnije se otok naziva Insula Tilagus, a danas se smatra da od toga imena potječe zaljev Telašćica. Na vrhovima otoka locirana su ilirska naselja, te mnogi kameni grobni humci. Isto tako, na otoku su nađeni ostatci prostranog rimskog dvorca, koji su danas konzervirani. O prisutnosti hrvata svjedoće brojne crkvice, grobovi i suhozidovi.
Dugi otok poznat je po mnogim prirodnih ljepota. Park prirode Telašćica smješten je u južnom dijelu otoka. Mogu se naći i brojni povijesni ostatci. Dugi otok ima 3 jezera od kojih su dva slatka, i presuše u najtoplijem dijelu godine, te slano jezero u Telašćici. Znamenitosti otoka su svjetionik Veli Rat kod Velog Rata i crkvica Sv. Pelegrina u Savru. Dugi otok ima i nekoliko spilja, a u novije vrijeme pokušava se oživjeti zanimanje za spilju Strašna peć na nadmorskoj visini od 70 m.

Najnoviji oglasi - Otok Dugi Otok

Apartman Sali, Dugi otok

Iznajmljuje se novouređeni dvosobni apartman u Salima na Dugom otoku, na prvom katu s lijepim pogledom, udaljeno 5 min šetnjom do plaže i centra mjesta s raznim ljetnim događanjima i feštama u mjestu tokom cijelog ljeta. Mirno i lijepo....